Over AA


‘Anonieme Alcoholisten’ is een gemeenschap van mannen en vrouwen die hun ervaring, kracht en hoop met elkaar delen om hun gemeenschappelijk drankprobleem op te lossen en anderen daarbij te helpen.

 

Alle AA-leden zijn anoniem en kennen van elkaar alleen de voornaam. Het zijn mensen van alle rangen en standen, van alle leeftijden, mannen en vrouwen. Zij werken als vrienden aan hun drankprobleem, met als enig doel nuchter te blijven en andere alcoholisten te helpen nuchterheid te bereiken.

 

Voor wie is AA?
AA is voor mensen die willen stoppen met drinken. Niets meer, niets minder. In AA beschouwen we als een alcoholist: iemand die geen greep meer heeft op zijn of haar drinken en wiens leven daardoor onbeheersbaar is geworden.

Hoe werkt AA?
Wij beschouwen alcoholisme als een ziekte. Volgens ons drinkt een alcoholist omdat hij of zij niet anders kan. Om niet meer te hoeven drinken moet er dus iets veranderen. In AA helpen we elkaar hiermee door onze eigen ervaring vrijelijk beschikbaar te stellen voor een ieder die daarvan gebruik wil maken. We doen dat voornamelijk via onze groepsbijeenkomsten. Ons enige doel is nuchter te blijven en andere alcoholisten te helpen nuchter te worden.

Er zijn geen geldelijke verplichtingen verbonden aan deelname. Wij voorzien in onze behoeften door eigen bijdragen van de aanwezigen.

AA is niet gebonden aan enige sekte, genootschap, politieke partij, organisatie of instelling, en wenst zich niet te mengen in enig geschil.

 

Groepsbijeenkomst
Iedere woensdagavond komen we 19:30 uur bij elkaar in 'Het Rondeel', kamer 1.34 (eerste verdieping), Dwarsweg 40 Middelharnis.

We kennen elkaar alleen bij voornaam en wat besproken wordt blijft onder ons. We behandelen met elkaar één van de Twaalf Stappen en delen onze ervaringen met elkaar. Stap over de drempel. Je bent van harte welkom!

Graag even een telefoontje of berichtje vooraf naar 

06 53 93 11 26 (Jan) of 06 51 54 75 70 (Hans) 

 bron: website AA Nederland

Op aa-nederland.nl vind je nog veel meer inhoudelijke informatie!